STRANDINGSGODS

Det er efterhånden over et årti siden der sidst har været strandauktion langs den Jyske Vestkyst. Der er imidlertid drevet så meget i land på den Søgaardske forstrand, særligt omkring Søndervig, at det har været muligt at stable strandauktioner på benene.

Strandauktionerne blev afholdt lørdag den 29. juni 2019 kl 9.30 med start fra Ringkøbing-Skjern Kommunes gamle museumsgård (og strandfogedgård) Abelines Gaard, syd for Hvide Sande.

Strandfogederne

Midt- og Vestjylland

Klik på billedet for stor størrelse

Strandingsauktioner blev et tilløbsstykke

Strandauktion ved Abelines Gård

Strandauktion ved Abelines Gård

Det blev en fantastisk dag med omkring 200 besøgende til de strandauktioner der foregik i samarbejde mellem Politiet, Strandfogederne og Ringkøbing-Skjern Kommunes gamle museumsgård (og strandfogedgård) Abelines Gaard, syd for Hvide Sande.

Abelines Gaard
Sdr. Klitvej 87, Haurvig
6960 Hvide Sande
Tlf. 97 31 51 27

Dagen begynder kl 8.30 med et velbesøgt kaffebord hvor de fremmødte kunne købe friskbagt franskbrød i Abelines gamle strandfoged-stuer. Her bliver der sludret livligt og genopfrisket historier fra dengang hvor en strandingsauktion betød børnene havde fri fra skole, og de voksne tog fri fra arbejde.

Abelines Gaard var kun det første stop på auktionsdagen. I alt fem steder langs Klitvej op til Søndervig blev der afholdt strandauktion over det strandingsgods Strandfogederne har fundet på stranden.

Dagens omsætning blev kr. 18.000 for de 270 auktionsnummerer der blev bortauktioneret, hvilket var et yderst tilfredsstilende resultat. Specielt også fordi det var besluttet at Abelines Gaard skulle have overskuddet fra auktionerne.

Den gamle strandfogedgård trænger til istandsættelse, og det samme gør redningsstationen på den modsatte side af Klitvejen. Det er begge sager, der ligger strandfogederne stærkt på sinde at kunne være med til at hjælpe med at støtte op om at bevare så vigtig historiske bygninger.

Læs også artiklen fra Ringkøbing Skjern Dagbladet