100 ÅRS JUBILÆUM, SEPTEMBER 2018

100 års jubilæum, september 2018

I anledning af Foreningen af strandfogeder langs den Jyske Vestkyst har 100 års jubilæum i 2018 var alle strandfogeder inviteret til en festlig fejring af jubilæet på Strandingsmuseet St. George i Thorsminde.

Jubilæet begyndte med velkomst af Politidirektøren for Midt og Vestjyllands Politi, Jens Kaasgaard der understregede, at selv om foreningen nu er 100 år så har strandfogeden fortsat stor værdi for politiet.

Herefter holdt Justitsminister Søren Pape Poulsen en jubilæumstale for Foreningen af strandfogeder, og ønskede et stort tillykke med de 100 år, og en tak for det vigtige arbejde strandfogeden yder. Samt et håb om Foreningen af strandfogeder langs den Jyske Vestkyst også består om 200 år.

Efter velkomsttalerne var der en guidet rundvisning på Strandingsmuseet St. George. Et helt utrolig spændende museum der på en både underholdende og meget informativ måde formidler historien om strandinger langs den jyske vestkyst gennem udstillede genstande der er fremragende godt suppleret af indspillede beretninger om strandingerne kombineret med interaktive aktiviteter.

Efter rundvisning på Strandingsmuseet St. George blev der taget et stort fælles foto af alle 130 feststemte jubilæumsgæster.

Efterfølgende var der dækket op til jubilæumsmiddag og festligt samvær. Til fejring af jubilæet var der ved alle gæsternes kuvert placeret en jubilæumsnøgleskilt udformet som de gamle strandfoged ID-messingskilte. Under middagen var der både taler og forskellige indslag hvor bl.a. Struer Shantykor underholdt med en række sømandsviser.

Det var et helt fantastisk 100 års jubilæum der understregede, at Foreningen af strandfogeder langs den Jyske Vestkyst ikke er en gammel 100 årig, men tværtimod en moderne og vigtig samfundsstøtte der holder et vågent øje med 300 kilometer kyststrækning til stor hjælp for politiet – og en meget billig løsning for staten.